Kennisfestival Achterhoek sociaal domein
Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!
|
350 professionals vanuit het sociaal domein delen hun kennis in de Drucultuurfabriek te Ulft
ULFT – 350 professionals uit het Achterhoekse sociaal domein hebben zich ingeschreven voor het eerste Kennisfestival Achterhoek dat op 22 juni plaatsvindt in de DRUcultuurfabriek in Ulft. Daarmee is het festival helemaal volgeboekt. Medewerkers van sociale wijkteams, beleidsadviseurs van (zorg) instellingen en gemeenten en bestuurders delen de kennis die ze in de afgelopen jaren hebben opgedaan en laten succesvolle projecten zien. Naast het delen van kennis wil het Kennisfestival vooral ook de ontmoeting mogelijk maken van die instellingen. Doel is om het bestaande netwerk van zorgprofessionals uit te breiden en te versterken.
Na de opening om 12.30 uur door Kees Telder, wethouder van Doetinchem, neemt Machteld Huber de deelnemers mee in de wereld van de positieve gezondheid; de wereld waarin mensen juist meer zijn dan hun ziekte of gebrek en waar ze vooral ook worden aangesproken op hun kracht en niet op hun zwakte. Machteld Huber werd in 2015 uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon Publieke gezondheid met de introductie van haar nieuwe concept van positieve gezondheid. Haar concept sluit nauw aan bij de ontwikkeling naar zelfregie zoals we die steeds meer zien ontstaan.
In een drietal rondes met 28 workshops laten vrijwilligers, instellingen en gemeenten die projecten zien waar ze trots op zijn en die in de ogen van de organisatoren een breder podium verdienen.
Zo laat de stichting Eigen Bedreivigheid uit Doetinchem zien hoe zij de verbinding leggen tussen de leefwereld van de klanten en de systeemwereld van de instellingen en gemeente. De zorg-coöperatie Mariënvelde en Wijzelf Achterhoek laten zien hoe een burgerinitiatief/zelfregie kan werken en dat dan ook niets meer onmogelijk is. Sensire en Estinea laten zien wat de digitalisering in de zorg kan betekenen. Alle gebieden die inmiddels onder de taak van de gemeenten vallen hebben een plaats gekregen op het festival.
In het sociaal café dat gedurende de hele middag plaatsvindt zijn tal van kleinere activiteiten gepland waarbij de ontmoeting en het leren van elkaar voorop staat.
Het Kennisfestival is onderdeel van de uitvoeringsagenda voor het sociaal domein waarin de Achterhoekse gemeenten en instellingen samenwerken binnen het sociaal domein.
De organisatie is in handen van een groep medewerkers en managers van gemeenten, zorginstellingen en onderwijsinstellingen en staat onder leiding van Nicolette van Waart, gemeentesecretaris van Doetinchem. Daarmee wordt ook duidelijk dat de samenwerking tussen instellingen en gemeenten op dit terrein steeds meer vorm krijgt.
Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl. |