Home » Politiek » Fracties gemeente Aalten stellen Raadsbreed programma 2018 – 2022 op

Fracties gemeente Aalten stellen Raadsbreed programma 2018 – 2022 op

761
 

StijlvolBudget Logo

Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!

Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!

  • ✔️ Op maat gemaakte moodboards
  • ✔️ Directe links naar betaalbare meubels
  • ✔️ Persoonlijk interieuradvies

Ontdek meer

AALTEN – Een eerste afspraak hebben de fractievoorzitters van de raad van de gemeente Aalten – de gekozen raadsleden worden op donderdag 29 maart formeel geïnstalleerd – al met elkaar gemaakt. Voor de komende raadsperiode hebben zij de voorkeur uitgesproken om te werken vanuit een Raadsprogramma in plaats van een Coalitieprogramma. De fracties willen hiermee een brede betrokkenheid en verbinding tussen alle raadsfracties bevorderen. Daarnaast willen zij ruimte creëren voor een open debat. Ook verwachten zij dat met een Raadsprogramma de kaderstellende en opdrachtgevende rol van de raad ten opzichte van het college van burgemeester en wethouders beter tot zijn recht komt.

Werken vanuit een Raadsprogramma (ook wel Raadsagenda) is nieuw voor de gemeente Aalten. In het beoogde Raadsprogramma geeft de raad voor de komende bestuursperiode

(2018 – 2022) opdracht aan het college om een uitvoeringsprogramma op te stellen. De raad stelt hiervoor een aantal uitgangspunten vast en geeft de onderwerpen aan waarmee het college van burgemeester en wethouders aan de slag moet. Ook geeft zij de prioritering op hoofdlijnen aan. Er worden echter in het Raadsprogramma geen concrete oplossingen en antwoorden geformuleerd.

Eerste stap gezet
Het proces is nieuw voor de gemeente Aalten en de fracties. Daarom schakelen de fracties een politiek onafhankelijke procesbegeleider in die hen begeleidt bij het formuleren van een zo breed mogelijk Raadsprogramma. Binnenkort voeren de fractievoorzitters gesprekken met mogelijke kandidaten. Het streven is het Raadsprogramma binnen een maand (uiterlijk eind april) af te ronden.

Van Raadsprogramma naar uitvoeringsprogramma
Het college van burgemeester en wethouders werkt het Raadsprogramma uit tot een uitvoeringsprogramma, met concrete planning, prioriteitsstelling en budgetten. Het uitvoeringsprogramma wordt door het college ter vaststelling aan de Raad aangeboden.

Nog geen coalitiebespreking
De wens en het voornemen om te gaan werken met een Raadsprogramma betekent ook dat het college voor de komende raadsperiode pas wordt geformeerd nadat er een akkoord is op het Raadsprogramma.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl.