Oost Gelre zoek locaties opvang vluchtelingen
Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!
|
Oproep aan inwoners om mee te denken over opvanglocaties
OOST GELRE – De gemeenteraad heeft ingestemd met de opvang van maximaal 200 vluchtelingen voor een periode van maximaal 5 jaar in een noodopvang of satelliet-azc. De gemeente gaat nu op zoek naar een locatie voor noodopvang/satelliet-azc en roept inwoners op mee te denken.
Een noodopvang of satelliet-azc voor maximaal 200 personen kan op verschillende manieren ingevuld worden. Er kan een tijdelijke voorziening gebouwd worden op een braakliggend terrein in Oost Gelre. Maar mogelijk dat ook een groot bedrijfspand hiervoor geschikt te maken is. Omdat het om een tijdelijke situatie gaat zijn er meer mogelijkheden om een terrein of gebouw tijdelijk te bestemmen voor opvang. Daarnaast heeft de overheid ook een zogenaamd bestuursakkoord vastgesteld. Hierin zijn mogelijkheden opgenomen om snel opvang te kunnen regelen voor de grote aantallen vluchtelingen die naar ons land komen.
Opvanglocaties
De gemeente wil een lijst van mogelijke locaties opstellen. Wie een locatie wil aanmelden kan dat doen middels een mail naar vluchtelingen@oostgelre.nl. Dat kunnen dus inwoners of organisaties zijn, maar ook ondernemers of ontwikkelaar. U mag ook bellen met het aanspreekpunt vluchtelingenopvang: Brandt Keegstra, 0544-393552.
Groslijst uiterlijk 18 maart
Er staat wel druk op het aanleveren van locaties door gemeenten. Er ligt op dit moment nog geen concrete vraag van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) voor opvang. Maar als die vraag komt wil Oost Gelre wel met een voorstel voor kleinschalige opvang komen. Inwoners kunnen ideeën voor een opvanglocatie indienen tot en met vrijdag 18 maart. Als een locatie op de groslijst komt zegt dat nog niets over de keuze voor een daadwerkelijke locatie.
Procedure
De locaties op de groslijst worden namelijk beoordeeld met behulp van criteria die door de raad zijn vastgesteld. Deze criteria staan op de website van de gemeente. De klankbordgroep adviseert hierover. Het College van B&W stelt vervolgens de locaties vast die geschikt zijn voor noodopvang of satelliet-azc. Op dat moment worden de omwonenden van deze locaties uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Pas daarna neemt het college een besluit over één of meerdere locaties. Dat besluit wordt aan de raad voorgelegd.
Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl. |