Home » Geen MER onderzoek nodig voor bioraffinage in Groenlo

Geen MER onderzoek nodig voor bioraffinage in Groenlo

308
 

StijlvolBudget Logo

Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!

Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!

  • ✔️ Op maat gemaakte moodboards
  • ✔️ Directe links naar betaalbare meubels
  • ✔️ Persoonlijk interieuradvies

Ontdek meer

De Omgevingsdienst Achterhoek heeft deze week besloten dat er geen Milieueffectrapportage (MER) nodig is voor de realisatie van een installatie voor bioraffinage op het bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Dit blijkt uit een beoordeling van de gegevens uit de mer-aanmeldingsnotitie die het bedrijf RMS Groenlo B.V. eind vorig jaar heeft ingediend. Om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen voor de installatie voor bioraffinage moest het bedrijf RMS Groenlo B.V. eerst een aanmeldnotitie MER indienen. Een aanmeldnotitie bevat alle gegevens over de activiteiten die het bedrijf wil ontplooien en alle onderzoeken naar mogelijke nadelige milieueffecten op de omgeving. Deze gegevens zijn nodig om te kunnen bepalen of er een uitgebreid MER onderzoek nodig is naar nadelige milieueffecten die het bedrijf kan veroorzaken.

In nauwe samenwerking met brandweer, Waterschap en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen zijn de onderzoeken in de aanmeldnotitie getoetst aan wet- en regelgeving en beoordeeld.  Het gaat daarbij om onderzoeken naar onder meer geluid, externe veiligheid en geur.
Omdat de eerste aanmeldnotitie niet voldoende gegevens bevatte is in juni een nieuwe aanmeldnotitie ingediend en de oude ingetrokken. Na de toetsing van de nieuwe aanmeldnotitie is de conclusie dat het initiatief niet leidt tot zodanig belangrijke nadelige milieugevolgen dat een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld. In de omgevingsvergunning kunnen voldoende voorschriften worden gesteld om de mogelijke nadelige gevolgen voor het milieu door de installatie voor bioraffinage te voorkomen of te beperken. Er is daarom geen aanleiding deze nadelige gevolgen in een MER verder te onderzoeken.

RMS Groenlo B.V. heeft inmiddels ook een aanvraag gedaan voor een omgevingsvergunning. Deze aanvraag wordt nu in behandeling genomen door de Omgevingsdienst Achterhoek.

De ODA
De Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) voert de wettelijke milieutaken uit voor tien gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Zutphen) en de provincie Gelderland in de regio Achterhoek.
Meer informatie over de Omgevingsdienst Achterhoek is te vinden op www.odachterhoek.nl of twitter.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl.