Wethouder Hoijtink neemt eerste ondergrondse container voor pmd in gebruik
Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!
|
LICHTENVOORDE – Maandag 6 juli zijn er zeven ondergrondse verzamelcontainers voor pmd in de gemeente Oost Gelre geplaatst. Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Deze verschillende materialen mogen sinds 1 januari bij elkaar worden aangeboden. Op donderdag 16 juli heeft wethouder René Hoijtink de verzamelcontainer aan de Varsseveldseweg 7 in Lichtenvoorde officieel in gebruik door het eerste pmd-afval in de container te storten.
De verzamelcontainers voor pmd zijn speciaal bedoeld voor bewoners van hoogbouw die geen ruimte hebben voor een mini-container. Op deze manier bieden de gemeente Oost Gelre en ROVA bewoners van hoogbouw de mogelijkheid om het pmd-afval te scheiden. Inwoners uit de gemeente Oost Gelre zijn heel bewust bezig met het scheiden van afval. In het eerste half jaar van 2015 zijn veel minder zakken restafval aangeboden dan de gemeente vooraf had verwacht. “Ik ben blij verrast te zien dat er nog maar zo weinig restafval wordt aangeboden”, aldus wethouder Hoijtink. “Dit betekent dat de inwoners het afval heel goed scheiden. Hierdoor kan nog meer afval worden hergebruikt.”
Recyclen waardevolle grondstoffen
Dat is belangrijk want veel van ons afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Door het afval goed te scheiden worden meer grondstoffen gerecycled en wordt er minder restafval verbrand. Ook pmd-afval kan gerecycled worden. Gerecyclede plastic verpakkingen worden bijvoorbeeld verwerkt in nieuwe plastic producten, van oude blikjes kunnen we weer nieuw blik maken en van drankenkartons kunnen we nieuw papier en plastic maken.
Afval scheiden loont
In tegenstelling tot het storten van restafval is het storten van pmd in de verzamelcontainer kosteloos. Het scheiden van pmd is dus niet alleen goed voor het milieu. Wie zijn afval goed scheidt heeft minder restafval en hoeft dus minder te betalen,
Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl. |