Burgemeester Bronsvoort en brandweer Lichtenvoorde starten brandpreventieweken
Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!
|
LICHTENVOORDE – Vrijdagmorgen 27 september werd om 10.00 uur door burgemeester Annette Bronsvoort van gemeente Oost Gelre en Ilona Oolthuis postcommandant van brandweer Lichtenvoorde het startsein voor de jaarlijkse brandpreventieweken in de Achterhoek gegeven. Het startsein werd gegeven op basisschool BijEen, locatie Pastoor van Ars in Lichtenvoorde.
De burgemeester kwam speciaal in een brandweerauto naar school om leerlingen van groep 8 te informeren over de risico’s van brand door onder andere samen met hen een brandonderzoeksspel te spelen. Game link: www.brandweerzoektspeurneuzen.nl
Brandweer zoekt speurneuzen
De opening is onderdeel van de Nationale Brandpreventieweken. Daarvoor is dit jaar een game ontwikkeld. In de game kunnen kinderen als ‘brandonderzoeker’ aan de slag. Via de interactieve game gaan ze op zoek naar de brandoorzaak van een huisbrand. De game van de brandweer wordt aan alle scholen in het land aangeboden. De campagne ‘brandweer zoekt speurneuzen’ is in het leven geroepen, omdat de brandweer in de praktijk steeds meer branden tegenkomt die zijn veroorzaakt door ‘batterijdragers’, zoals smartphones, tablets, hooverboard etc.
Hulp van de jeugdbrandweer
In de brandpreventieweken is er hulp van de jeugdbrandweer. Leden van de jeugdbrandweer helpen door zoveel mogelijk brandveiligheid onder de aandacht te brengen bij leeftijdsgenoten op hun eigen basisschool en hen te inspireren om zelf ook bij de (jeugd)brandweer te gaan.
Lithium-ion batterijen veilig gebruiken: 10 tips
- Lees de gebruiksaanwijzing van de fabrikant en volg deze op.
- Gebruik alleen de originele oplader die bij het apparaat geleverd wordt.
- Haal de stekker uit het stopcontact als de batterij vol is.
- Leg een batterij niet in het volle zonlicht. Zorg ook dat de batterij niet te koud wordt.
- Laad de batterij minstens eens in de drie maanden op.
- Is je apparaat gevallen, beschadigd of vervormd? Leg ‘m buiten neer en lever ‘m zo snel mogelijk in.
- Laad een batterij op in de buurt van een rookmelder en houd toezicht tijdens het laden.
- Heeft de batterij onderhoud nodig? Ga niet zelf aan de slag, maar laat dit altijd aan een deskundige over.
- Leg een apparaat (of batterij) tijdens het opladen vrij neer op een stabiele, onbrandbare plek.
- Laad de batterij bij voorkeur overdag op.
De leerling van basisschool BijEen mochten deze ochtend ook spuiten met slangen die door de brandweer speciaal waren uitgerold. Tevens konden ze brandweerkleding aandoen en een helm opzetten. Ook mochten de leerlingen in de brandweer auto.
Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl. |