Home » Aalten » Brandveilig barbecueën
 

StijlvolBudget Logo

Creëer Jouw Droomhuis met Betaalbaar Interieuradvies!

Bij StijlvolBudget maken we stijlvolle woonoplossingen voor iedereen toegankelijk. Ontvang praktisch interieuradvies dat volledig is afgestemd op jouw wensen én budget!

  • ✔️ Op maat gemaakte moodboards
  • ✔️ Directe links naar betaalbare meubels
  • ✔️ Persoonlijk interieuradvies

Ontdek meer

Heerlijk: bij mooi weer met z’n allen in de tuin of bij de tent of caravan barbecueën. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Maak gebruik van de volgende tips, dan blijft het leuk.

Houtskool, gas of elektrisch
Gebruik houtskool of briketten als brandstof. Briketten zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken. Bovendien branden ze langer en gelijkmatiger. Maak bij het aanmaken van de barbecue gebruik van aanmaakblokjes of vloeistof, geen benzine, petroleum of spiritus! Dek een nog brandende of smeulende barbecue na gebruik af met zand. Als u barbecuet op een gasbarbecue is het belangrijk om de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop) te controleren. Zet de gasfles altijd rechtop naast de barbecue.
Pas bij een elektrische barbecue op voor de regen. De combinatie water en elektriciteit zorgt voor kortsluiting. Zet de barbecue dus niet vlakbij een vijver of zwembad. Controleer het warmte-element regelmatig op roest en slijtage.

Algemene tips
• Ga nooit in huis barbecueën! Gloeiend houtskool geeft veel koolmonoxide af. U loopt dan het gevaar op koolmonoxidevergiftiging!
• Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue.
• Houd altijd een brandblusser of emmer schoon water bij de hand.
• U kunt niet overal zomaar barbecueën. Houd u aan de plaatselijke regels.

Hete kolen
Gooi de hete kolen uit de barbecue nooit gelijk in de container. Een recente casus heeft uitgewezen dat zelfs na een week wachten de kolen nog voldoende hitte bevatten om een brand te veroorzaken. Advies is om de hete kolen eerst met voldoende water te blussen alvorens ze weg te gooien in bijvoorbeeld de container.

Kijk voor meer informatie op http://www.brandweer.nl/brandveiligheid/


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd stuur het naar redactie@streekgids.nl.